تاریخچه زعفران
آذر ۱۷, ۱۳۹۸
آشنایی با گیاه زعفران (مرحله کاشت)
آذر ۱۷, ۱۳۹۸

مرحله برداشت حساس‌ترین مرحله زراعت زعفران است که شامل چیدن گل و جدا کردن کلاله از یک گل می‌باشد. عمر گل‌ها ۳ تا ۴ روز می‌باشد و اگر به موقع برداشت نشود از بین خواهد رفت. همچنین اگر مدت زیادی در معرض هوای گرم یا نور خورشید قرار گیرد از مرغوبیت آن کاسته می‌شود.

 آبیاری زعفران

بهترین زمان آبیاری در مناطق سردسیر در دهه اول مهر ماه می‌باشد که بعد از آن باید عمل سله‌شکنی انجام شود. به دلیل اینکه گل زعفران تا حدود زیادی تابع آب اولیه می‌باشد لذا برای اینکه برداشت زعفران با مشکل مواجه نشود آب اولیه باید با فاصله چند روز بین قطعات تقسیم گردد تا دوران اوج گلدهی قطعات با یکدیگر همزمان نباشد.

روش و زمان چیدن گل‌ها

۱. گلها صبح خیلی زود برداشت شوند.

۲. جهت برداشت از کیسه‌های نخی و یا سبدهای حصیری منفذدار استفاده شود.

۳. از انباشت مقادیر زیاد گل روی‌ هم و از تماس آنها با زمین جلوگیری شود.

۴. مدت نگه‌داری گل‌ها نباید بیشتر از ۱۰ ساعت باشد.

۵. کلاله‌ها پس از چیدن بلافاصله جدا شوند زیرا در اثر گذشت زمان، گردهای زرد پرچم بر روی کلاله قرار می‌گیرد و جداسازی به سختی صورت می‌گیرد و کیفیت آن پایین می‌آید.

۶. محل جداسازی کلاله از سایر اجزای گل باید به صورت بهداشتی و افرادی که کار برداشت و جداسازی را انجام می‌دهند نکات بهداشتی را رعایت نمایند.

۷. به منظور کنترل آلودگی‌های میکروبی، کود آلی ۱ تا ۲ هفته قبل از آبیاری و قبل از شروع برداشت به زمین داده شود.

۸. پس از جداسازی ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم کلاله، بلافاصله عمل خشک کردن صورت گیرد.

منبع : http://www.agrilib.ir/book_4100.html